Den enkla idén

Det mesta går förmodligen att göra enklare. Enklare och därmed bättre. Bättre såsom effektivare. Bättre såsom driftsäkrare. Därför är alla våra produkter utvalda och utprovade för att verkligen fungerar i den verklighet de är gjorda för. Och skulle de behöva åtgärdas, ja – då är de enkla att åtgärda.

Stigebrandt har i över 35 år utvecklat och marknadsfört produkter inom processvattenrening. Att vi valt att finnas kvar på Marstrand där vi en gång startade vår verksamhet handlar mycket om närheten till havet och naturen. Vi inser att det starkt präglat oss i allt ifrån innovation och produktutveckling till vårt miljö- och hållbarhetsfokus. Inte som en strategi utan som en naturlig del av vilka vi är.

Resultatet är att vi genom åren haft samma devis – naturen krånglar aldrig till något, och det gör inte vi heller. I slutändan betyder det enklare, driftsäkrare och mer kostnadseffektiv process- och avloppsvattenhantering för våra kunder.

Naturen krånglar aldrig till något, och det gör inte vi heller

Vår idé

Enkelt

En vanlig missuppfattning är att tro att det enkla är samma sak som det simpla. Inget kan vara längre från sanningen. För den största tekniska utmaningen av alla är att göra det komplicerade enkelt. Således tror vi inte på att trixa till det, utan på raka motsatsen. Kan det lösas utan rörliga delar? Kan konstruktionen göras mindre? Energisnålare? Enkelt för oss är att varken krångla med namn eller konstruktioner, utan att för den sakens skull väja för det svåra. För det är ju tvärtom: våra produkter klarar de allra svåraste situationer just för att de är så avancerat förenklade. Det som är enkelt är inte krångligt. Varken att förstå eller använda. Och det är därför som enkelhet och effektivitet går hand i hand.

Driftsäkert

”Driftsäker” – kanske är det världens vackraste ord. Åtminstone om du frågar en ingenjör eller en produktionschef. Vi uppnår vår höga driftsäkerhet genom att konstruera produkter och reningsverk som är pålitliga i drift och enkla att åtgärda om det mot förmodan skulle inträffa en katastrof. Det betyder driftsäkerhet på riktigt och bättre betyg än så kan vi inte få. Svaret på den klassiska gåtan ”vad är det somgår och går och aldrig kommer till dörren?” har ju tidigare alltid varit ”klockan”. Idag kan det lika gärna vara ”en avvattnare’’.

Kostnadseffektivt

Kostnadseffektivitet är många saker. Det är förstås valuta för investeringen, vilket hänger intimt samman med att företaget begriper sig på sin investering, vilket som konstaterats tidigare är lättare om produkten är enkel att förstå och använda. En kompakt installation är förmodligen kostnadseffektivare än samma typ av produkt som kräver en hel hangar. Likaså är en produkt som kräver mindre energi för att utföra jobbet kostnadseffektivare än motsatsen. Allt detta är exempel på vad ditt företag kan förvänta er när ni investerar i produkter inom processvattenrening från Stigebrandt.

Med musslan som modell

Läs om idén bakom vår separator

4 + 8 =

VD
Niklas Wester
niklas@stigebrandt.se

Adress
Högås Hälle 307
451 96 Uddevalla

Tel
+46 522 644 130

Org.Nr
556991-4293